Logica si argumentare - curs

Incarcat la data: 14 Octombrie 2010

Autor: DYVINA

Pret: 80 credite

Numar pagini: 44

Tip fisier: zip

Marime fisier: 191 kb

Rolul acestor note de curs pentru disciplina Logica si argumentare este de a oferi studentilor o baza teoretica, de plecare, pentru activitatile de seminar, unde, cu ajutorul unor exercitii aplicative (date sau construite de si cu ajutorul studentilor) vom realiza impreuna o Culegere de exercitii de logica si argumentare. Prin cuvant ca si componenta a termenilor se inteleg nu numai cuvinte singulare ci si combinatii de astfel de cuvinte, adica expresii lingvistice sau chiar propozitii intregi care exprima un anumit termen.
   
Exemple: „profesorul de logica”,  „cel mai lung fluviu din lume”, „Albert Einstein”, etc. Definitie: un termen este un cuvant sau un ansamblu de cuvinte care exprima o notiune si care se refera la unul sau mai multe obiecte, reale sau ideale.
   
Un termen:
are o anumita expresie lingvistica;
exprima un anumit continut sau inteles;
se aplica anumitor obiecte, are o sfera.

Termenul are 3 componente logico-semantice: cuvantul sau componenta lingvistica; notiunea sau componenta cognitiva; obiectul sau componenta ontologica (obiectul nu trebuie inteles ca fiind intotdeauna un lucru real si concret caci el poate fi un numar, o clasa, o proprietate, adica obiecte abstracte sau ideale).

Intensiunea unui termen este formata din ansamblul de proprietati care alcatuiesc notiunea, reprezentand „intelesul” acelui termen, adica notiunea ca atare. Extensiunea unui termen reprezinta multimea obiectelor la care termenul se poate aplica cu sens, adica „referinta” termenului. Obiectele care alcatuiesc „extensiunea” unui termen sunt desemnate sau denotate de termenul respectiv.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Logica si argumentare - curs". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LOGICAArgumentareCURS PSIHOLOGIE