Psihologia varstelor

Incarcat la data: 27 Decembrie 2011

Autor: SOFRONIE IOANA

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10767 kb

Varsta de 3-6 ani este varsta prescolaritatii, cand dupa criza afectiva de la 2 si jumatate-3 ani, copilul traveseaza perioada prescolara.

 

In aceasta perioada au loc o serie de transformari ale afectivitatii copilului si care au o mare importanta pentru viitor.
        

O prima caracteristica a afectivitatii prescolarului este aceea ca se amplifica reactiile cu mediul,parintii si familia,intrarea la gradinita fiind o sursa noua de trairi afective.


In aceasta perioada apare educatoarea ,un alt adult semnificativ din viata prescolarului, de maiestria si priceperea acesteia depizand in mare parte realizarea deprinderilor necesare dezvoltarii afective  copilului prescolar.
Investitiile afective realizate in aceasta perioada il ajuta pe copil sa-si invinga egocentrismul,alimentat de familie,interactiunea cu grupul fiind o conditie de baza la realizarea acestui fapt.
      

O a doua caracteristica a afectivitatii copilului prescolar este pozitivarea progresiva si ampla a vietii lui afective.Acest lucru se realizeaza prin depasirea crizei afective de la sfarsitul perioadei copilariei mici si crestera capacitatilor adaptive, copilul devenind mai tolerant si mai stapan pe reactiile sale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Psihologia varstelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: VARSTAPSIHOLOGIECopil
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...