Psihologie experimentala

Incarcat la data: 13 Decembrie 2013

Autor: Alexandra Ioneacu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 79

Tip fisier: zip

Marime fisier: 578 kb

Psihologia experimental este o disciplina fundamental in sistemul stiintelor psihologice - baza obiectiva de date si argument pentru analiza si interpretarea in plan teoretic atat a diferitelor functii psihice particulare cat si a psihicului in ansamblu. Datorita dezvoltarii cercetarilor din domeniile specializate asupra factorului uman, se poate vorbi de existent a doua stiinte de:

Psihologie experimentala generala - se ocupa cu elaborarea principiilor si criteriilor de ordin logic si operational ale cercetarii psihologice experimentale in general, indiferent de domeniul in care se realizeaza;

Psihologie experimentala particulara - se va dezvolta in interesul diferitelor ramuri aplicative: psihologia pedagogica si pana la cea clinica sau psihocosmologie chiar.

Ne vom ocupa de psihologia experimentala generala:

Inceputurile ei dateaza de la sfarsitul deceniului 8, al secolului XIX, 1879, se formuleaza problema inregistrarii obiective a raspunsurilor subiectului uman la actiunea unor stimuli externi: directorul institutului astronomic din Greenvich isi concedieaza asistentul pe motiv de indolenta sau neglijenta la post; respectivul nota cu intarziere momentul trecerii unui astru la meridian.

Dupa doi ani disputele provocate de eveniment conduc la ipoteza potrivit careia exista o anumita intarziere a reactiei de raspuns a subiectului uman fata de aparitia stimulului (vizual in cazul dat). Cand observatorul sesiza se scurgea un timp - perioada de latenta, considerata o ecuatie personala, in sensul ca fiecare individ se caracterizeaza printro anumita latenta a raspunsului, motor la actiunea unui stimul extern, - valoarea lui difera de la un individ la altul. Acest fapt constituie punctul de plecare in fromularea principiului de baza potrivit careia viata psihica a omului poate deveni domeniu sau obiect de studiu cu conditia sa se gaseasca unele forme de exteriorizare a ei si anumiti indicatori care pot fi masurati.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Psihologie experimentala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriCURS PSIHOLOGIEpsihologie experimentala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...