Psihopatologie-Curs

Incarcat la data: 19 Februarie 2013

Autor: Holly Sunders

Pret: Gratuit

Numar pagini: 89

Tip fisier: zip

Marime fisier: 500 kb

Toate activitatile umane au si o dimensiune morala a carei profunzime este reflectata de constiinta si conditia umana. Aproape toate bolile provoaca durere si suferinta, dar si intrebari morale de genul “De ce eu?”. Intelegand suferinta altora, dar nu si a noastra, ne straduim a intelege de fapt, care este sensul real al vietii in sine.

Desi, in general, bolile psihice nu provoaca durere, ele provoaca suferinta, afectand in mod dramatic intregul organism. Creierul, mintea, spiritul si vointa, care de fapt constituie partea centrala a fiintei umane, toate acestea, in ansamblul lor sunt deteriorate. “Pierderea” acestora, alaturi de “pierderea” eului propriu este cel mai inspaimantator si sinistru spectru ce poate confrunta speta umana.

“Psiho”, acest prefix magic cu rezonanta tulburatoare este elementul de compunere care introduce referirea la psihic si provine de la grecescul “psyche”, adica suflet. Pentru a intelege sufletul si mai ales, pentru a avea acces la stiinta sufletului uman trebuie, pentru inceput, sa delimitam conceptele: psihopatologic, psihiatrie si psihologie.

Psihopatologia (provine de la cuvintele grecesti psyche, pathos=incercare, experienta si logos=cuvant, discurs) este un domeniu al medicinei care studiaza fenomenele morbide ale vietii psihice. Pentru EYSENCK, psihopatogia este “studiul sistematic al etiologiei, simptomatologiei si evolutiei bolilor mintale, parte a psihologiei patologice care se ocupa cu boala psihica (dar si cu manifesta rile psihice ale bolii somatice), sau cu dezadaptarea”. Aceasta definire se refera, in fapt, la psihopatologia clinica.

JASPERS defineste obiectul psihopatologiei ca fiind “viata psihica reala si constienta”, adica “ce traiesc, ce simt, cum actioneaza oamenii si care este durata realitatilor sufletului”. Propunandu-i un domeniu imens care trebuie cucerit in intregime, psiopatologia are nevoie de criterii si limte care sa o ajute sa nu-si depaseasca atributiile. Pentru psihopatologie, cunoasterea stiintifica a regulilor si conceptelor generale constituie un scop in sine; ea nu descrie, nu cunoaste si nu analizeaza cazul individual, ci generalul, care poate fi exprimat in concepte si relatii.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Psihopatologie-Curs". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriPSIHOLOGIEPSIHOPATOLOGIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan