Psihoterapii de scurta durata

Incarcat la data: 07 Septembrie 2012

Autor: nicu nicu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 381 kb

Pacientii vin la terapie de cele mai multe ori pentru o problema bine delimitata aparuta pe fondul unei situatii conflictuale si aceasta la fel de clar delimitata. In astfel de cazuri pacientul cunoaste suficient conflictul dar nu se simte in stare sa il solutioneze de unul singur sau sa isi modifice propria perceptie sau propriul comportament, ceea ce ar duce la ameliorarea sau chiar la inlaturarea simtomului.

In acesta situatie nu este foarte dificil sa stabilim relatia directa intre conflict si simptom. Stim impreuna cu pacientul ca dupa ce conflictul va dispare vor disparea si simptomele la sfarsitul terapiei. Nu trebuie sa uitam ca in foarte multe cazuri insa, terapia esueaza datorita faptului ca fie nu am clarificat indeajuns obiectivul terapiei, fie pentru ca ne-am grabit sa definim obiectivul terapeutic.

Este foarte greu de adjustat sau modificat obiectivul terapeutic in mijlocul terapiei, uneori chiar imposibil. Dezamagirea pacientului nu este verbalizata direct, dezamagirea terapeutului nu este simtita direct, intre terapeut si pacient se simte doar un disconfort vag care se accentueaza din ce in ce mai mult pana se ajunge la un fel de conflict de interese deschis. Din punct de vedere conceptual obiectivul terapiei nu se poate separa de motivatia sau gradul de motivatie a pacientului.

Notiunea larg utilizata de Motivatie Terapeutica este destul de vaga. Daca terapia nu se face doar “de dragul terapiei”, ci reprezinta un instrument intr-un proces spre binele pacientului, este necesar sa motivam pacientul sa defineasca unde anume isi doreste sa ajunga si unde poate sa ajunga. De importanta majora este intelegerea pacientului asupra metodei pe care o vom utiliza si ajustarea expectantelor sale catre realitatea metodei pe care i-o putem oferi.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Psihoterapii de scurta durata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriCURS PSIHOLOGIEterapie ocupationala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...