Curs Fundamentele psihopedagogiei speciale

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2010

Autor: rosu lavinia

Pret: Gratuit

Numar pagini: 83

Tip fisier: zip

Marime fisier: 99 kb

3 (1 review)

Psihopedagogia speciala a aparut ca o necesitate sociala de a sintetiza, dezvolta, nuanta si adapta experienta altor stiinte (psihologie, pedagogie, medicina, sociologie, etc.) în vederea explicarii dezvoltarii persoanelor cu nevoi speciale (mai ales a celor cu dizabilitati) pentru a se realiza adaptarea scolara, profesionala si sociala având ca reper permanent cresterea calitatii vietii tuturor membrilor societatii.


Psihopedagogia speciala este o stiinta care se ocupa de persoanele cu dizabilitati, de studiul particularitatilor psihice, de instructia si educatia lor, de modalitatile corectiv recuperative pentru valorificarea potentialului uman existent si formarea personalitatii acestora în vederea integrarii socio-profesionale cât mai adecvate.


“Psihopedagogia speciala sau defectologia este o stiinta ce se ocupa de persoanelor cu handicap, de studiul particularitatilor psihice, de instructia si educatia lor, de evolutia si dezvoltarea lor psihica, de modalitatile corectiv-recuperative, pentru valorificarea potentialului uman existent si formarea personalitatii acestora, în vederea integrarii socio-profesionale cât mai adecvata”. (Verza, 1997, p. 3)
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Fundamentele psihopedagogiei speciale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan