Curs MODELE EXPLICATIVE PRIVIND PRODUCEREA UNOR DEFICIENTE SI/SAU HANDICAPURI

Incarcat la data: 23 Ianuarie 2010

Autor: Feier Alexandra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 80

Tip fisier: zip

Marime fisier: 106 kb

Categoriile utilizate in ICIDH, (International Classification of Impairments, Disabilities and Handicaps, elaborat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, 1980), sunt cele de deficiente, disabilitati si handicapuri, generate de o anumita boala sau tulburare. 

Aceste concepte constituie in acelasi timp trei nivele diferite ale conditiei de persoana sanatoasa, respectiv modul in care “experimenteaza sanatatea” o persoana care sufera de o anumita boala sau tulburare.

Astfel: Deficienta vizeaza consecintele leziunii (leziunilor) produse la nivelul unor organe sau parti ale corpului. Este vorba de consecintele unor defecte sau pierderi la nivelul membrelor, organelor, tesuturilor sau la nivelul altor structuri ale corpului, indiferent de cauza acestora. Tot in aceasta categorie intra si defectele functiilor psihologice/cognitive. Potrivit definitiei ICIDH, deficienta constituie orice pierdere sau anormalitate la nivel psihologic, fiziologic sau al structurii/functiei anatomice.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs MODELE EXPLICATIVE PRIVIND PRODUCEREA UNOR DEFICIENTE SI/SAU HANDICAPURI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DEFICIENTEpsihopedagogie specialahandicapuri
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...