Curs Orientare sociala si profesionala

Incarcat la data: 11 Ianuarie 2010

Autor: Tirpan Valeriana

Pret: 100 credite

Numar pagini: 90

Tip fisier: zip

Marime fisier: 119 kb

Actiunea de orientare a tinerilor pentru scoala si viata social-profesionala nu a constituit pretutindeni si in toate epocile istorice o problema specifica. Primele dovezi despre interesul acordat pregatirii tinerilor pentru viata le gasim in scrierile câtorva dintre cei mai prestigiosi filosofi ai Greciei antice : Platon, Republica, Aristotel, Politica.

Platon ofera un sistem de selectie si indrumare scolara si profesionala permanent, destinat nobililor timpului sau. in statul vizat de el, impartit in caste : casta razboinicilor, a lucratorilor si a conducatorilor, procesul educational incepea pe la aproximativ 3 ani si se incheia pe la 35 de ani, când avea loc intrarea in viata publica ; la vârsta de 50 de ani se acorda, pentru cei mai merituosi,  rangul de arhontes (casta conducatorilor). Din rândul celor ridicati la acest rang, se alegea un numar restrâns de indivizi care se ocupau de filosofie.

Aristotel, ca si Platon, considera educatia tinerei generatii, ca baza de pregatire pentru viata, foarte importanta, deoarece pretutindeni acolo unde educatia s-a nesocotit, statul a fost lovit. Tânarul, in conceptia lui Aristotel, trebuie pregatit pentru mai multe indeletniciri (policalificare).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Orientare sociala si profesionala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPROFESIONALAorientare socialapsihopedagogie speciala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...