CURS PSIHOPEDAGOGIE SPECIALA: DEFICIENTELE DE AUZ

Incarcat la data: 10 Decembrie 2008

Autor: Dimitriu Maria-Aura

Pret: 80 credite

Deficientele de auz Deficientele de auz fac obiectul de studiu al surdopsihopedagogiei, stiinta interdisciplinara care studiaza particularitatile dezvoltarii psihofizice a persoanelor cu disfunctii auditive, cauzele si consecintele pierderii auzului, mijloacele de recuperare, compensare si educare pentru integrarea sociala. Este necesara depistarea precoce a tulburarilor auditive, de aceasta depinzand evolutia ulterioara a copilului, dat fiind pericolul instalarii mutitatii. Deficienta de auz nu este grava atat prin tipul, forma de manifestare, gradul de pierdere a auzului, cat mai ales prin influentele negative asupra proceselor de percepere a sunetelor necesare formarii si dezvoltarii normale a vorbirii, a limbajului, a gandirii copilului, astfel ca fara o depistare precoce a pierderii de auz, fara o protezare precoce, copilul cu pierderi mari de auz va deveni si mut. Deficientele de auz sunt, de cele mai multe ori consecinta unor malformatii sau dereglari anatomo-fiziologice la nivelul aparatului auditiv, dupa zone afectata, deficientele pot fi clasificate astfel: surditate de transmitere - din cauza unor malformatii ale urechii externe sau medii, unor afectiuni ale timpanului, obturarii canalului auditiv extern (corpuri straine sau dopuri de ceara), afectiuni la nivelul urechii mijlocii (in urma unor otite, mastoidite, infectii cu secretii purulente); surditatea de perceptie - provocata de leziuni la nivelul urechii interne, nervului auditiv sau centrilor nervosi, urmate de pierderea functiei auditive; surditatea mixta - in urma unor traumatisme, sechele operatorii etc. Dupa gradul deficitului auditiv, se clasifica in: hipoacuzie usoara, hipoacuzie medie, hipoacuzie severa, cofoza (surditate). in functie de lateralitate: deficiente bilaterale, sau unilaterale. Dupa momentul aparitiei: ereditare; dobandite; prenatale; perinatale; postnatale. Etiologie Perioada prenatala: -infectii virale sau bacteriene ale mamei; -ingerarea de alcool, medicamente sau substante toxice; -tentative de avort prin consum de chinina, apa de plumb, antibiotice in exces; -iradieri; -incompatibilitate intre mama si fat; -traumatisme. Perioada perinatala -traumatisme obstetricale cu hemoragii in urechea interna sau la scoarta; -asfixie; -icterul nuclear; Perioada postnatala -otite, mastoidite, meningite, encefalite, rujeola, oreion, febra convulsiva -traumatisme cranio-cerebrale -abuz de antibiotice -traumatisme sonore -intoxicatii, afectiuni vasculare. Forme de comunicare : - verbala - orala, scrisa, labiolectura; - mimico-gestuala; - cu ajutorul dactilemelor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS PSIHOPEDAGOGIE SPECIALA: DEFICIENTELE DE AUZ". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan