Curs Psihopedagogie speciala

Incarcat la data: 26 Decembrie 2009

Autor: Hosu Anna

Pret: 80 credite

Numar pagini: 80

Tip fisier: zip

Marime fisier: 106 kb

Categoriile utilizate in ICIDH, (International Classification of Impairments, Disabilities and Handicaps, elaborat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, 1980), sunt cele de deficiente, disabilitati si handicapuri, generate de o anumita boala sau tulburare. 

Aceste concepte constituie in acelasi timp trei nivele diferite ale conditiei de persoana sanatoasa, respectiv modul in care “experimenteaza sanatatea” o persoana care sufera de o anumita boala sau tulburare. Astfel:

Deficienta vizeaza consecintele leziunii (leziunilor) produse la nivelul unor organe sau parti ale corpului. Este vorba de consecintele unor defecte sau pierderi la nivelul membrelor, organelor, tesuturilor sau la nivelul altor structuri ale corpului, indiferent de cauza acestora.

Tot in aceasta categorie intra si defectele functiilor psihologice/cognitive. Potrivit definitiei ICIDH, deficienta constituie orice pierdere sau anormalitate la nivel psihologic, fiziologic sau al structurii/functiei anatomice.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Psihopedagogie speciala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSpsihopedagogie specialalegea educatiei guvern
Comentarii

as vrea s st unde s putea sfac cuesul de psihopedgogie speciala.si ce trebuie sa fac.multumesc

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan