Curs Tehnici de recuperare si metode de integrare a deficientilor vizuali

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2010

Autor: rosu lavinia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 39

Tip fisier: rar

Marime fisier: 65 kb

1,5 (2 review-uri)

Deficientele vizuale pot fi abordate din patru perspective majore si anume medicala, educationala, din perspectiva dezvoltarii si functionalista. (Erhardt, 1993)


Abordarea medicala a deficientelor vizuale se bazeaza pe un “model al patologiei”, potrivit caruia disfunctia vizuala poate fi diagnosticata prin identificarea etiologiei bolii sau a  tulburarii care a dus la perturbarea starii de sanatate a organismului. Aceasta asertiune porneste de la premisa ca functiile sau abilitatile vizuale depind de o structura oculara anatomica integra si de o functionare fiziologica adecvata a ochiului, cailor vizuale si a scoartei cerebrale. Interventiile, în cazul unor perturbari, tin de remedierea devierilor patologice de la diferite nivele.


Abordarea educationala s-a axat mai ales pe problematica coordonarii ochi-mâna si influenta acesteia asupra procesului educational si a abilitatilor de viata independenta. Termenii-cheie în aceasta abordare sunt perceptia vizuala, procesarea cognitiva a informatiei vizuale si disfunctiile perceptiv-motorii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Tehnici de recuperare si metode de integrare a deficientilor vizuali". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.