particularitatile terapiei logopedice la copilul cu Down

Incarcat la data: 14 Mai 2010

Autor: crina b

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

Concluziile evaluarii logopedice
Vorbire neinteligibila, redusa la incercari de modulatie a sunetelor, dar fara o reusita articulatorie. "Vorbire" expresiva, de situatie in care para-verbalul era dominant.
Motricitatea generala greoaie datorata obezitatii, cat si lipsei de antrenament.         Stereotipul dinamic articulator e foarte tulburat, apraxia organelor vorbirii nu-i permite executarea unor miscari la cerere (rotunjirea buzelor, ridicarea varfului limbii, fluierarea).

 

Prezinta sinchinezia miscarilor asociate de buze si maxilar (grimase, ticuri), dar si protruzia linguala.
Evaluarea logopedica a evidentiat pronuntia defectuoasa a tuturor sunetelor, inclusiv a vocalelor, in cadrul pronuntiei reflectate. In vorbirea independenta, cu exceptia unor silabe, toate sunetele sunt grav afectate. Ritm alert al vorbirii.Se observa o mare discrepanta intre posibilitatile intelectuale si grava insuficienta a manifestarilor verbale.
In general, intelege cuvintele cu un continut din viata cotidiana si propozitiile axate pe situatii concrete.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "particularitatile terapiei logopedice la copilul cu Down". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSART-TERAPIEcurs medicina
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan