Psihopedagogia integrarii

Incarcat la data: 13 Februarie 2011

Autor: munteanu laura

Pret: Gratuit

Numar pagini: 80

Tip fisier: zip

Marime fisier: 780 kb

Psihopedagogia integrarii - O ramura moderna a psihopedagogiei speciale 1.1  OBIECTUL DE STUDIU AL PSIHOPEDAGOGIEI INTEGRARII SI NORMALIZARII
   
Psihopedagogia integrarii si normalizarii, este o ramura a psihopedagogiei speciale, care studiaza sistemul de invatamant bazat pe scolile incluzive, menit sa satisfaca necesitatile educationale speciale ale tuturor copiilor.

          
Psihopedagogia integrarii si normalizarii are legi si principii, metode si mijloace didactice specifice.
   
Este o stiinta intedisciplinara, care face apel la cunostintele din domeniul psihologiei, pedagogiei, sociologiei, medicinei si asistentei sociale.
   
Aceasta ramura moderna s-a constituit in anii ‘60, deci este o stiinta noua, in plina afirmare.
   
Este o replica data sistemului de invatamant clasic, bazat pe institutiile traditionale, incapabile sa satisfaca, prin modul de organizare si caracteristicile educationale oferite, nevoile educationale ale tuturor copiilor cu CES (cerinte educationale speciale).
   
Psihopedagogia integrarii si normalizarii s-a impus gratie carcetarilor si experimentelor efectuate in ultimii 50 ani si este o replica data defectologiei clasice.
   
Impunerea acestei discipline a fost determinata de necesitatea respectarii Drepturilor Fundamentale ale Omului, dreptului fundamental la educatie egala pentru toti copiii, tinand seama de cerintele lor specifice.
   
Toate aceste elemente au determinat necesitatea abandonarii segregarii si izolarii elevilor cu handicap, in scoli speciale, care au construit un individ insuficient adaptat, din punct de vedere al integrarii in societate.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Psihopedagogia integrarii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Psihopedagogiepsihopedagogie specialaintegrarea europeana
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...