Psihopedagogia persoanelor cu cerinte speciale

Incarcat la data: 22 Martie 2014

Autor: iuliasilaghi

Pret: 50 credite

In unele lucrari se face distinctie intre notiunea de integrare si cea de includere.

In timp ce integrarea presupune focalizarea interventiei pe elev, examinarea elevului de catre specialisti si acordarea unui diagnostic pe baza rezultatelor obtinute, elaborarea unor programe de interventie individualizate si plasarea copilului în programe adecvate, includerea presupune focalizarea interventiei pe clasa, examinarea elevului de catre factorii implicati în procesul instructiv-educativ, colaborare în rezolvarea problemelor si crearea unui mediu adaptativ si de suport în clasa.

Pe de alta parte, integrarea pune accentul pe cerintele copiilor, expertiza specializata, recuperarea copiilor, suport formal.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Psihopedagogia persoanelor cu cerinte speciale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DIAGNOSTICElevEXAMINAREpsihopedagogie speciala