Teorii si mecanisme ale dezvoltarii - stadiile dezvoltarii psihice

Incarcat la data: 09 Decembrie 2010

Autor: ramonyca06

Pret: Gratuit

Numar pagini: 1

Tip fisier: zip

Marime fisier: 955 kb

Psihologia defineste dezvoltarea ca fiind intregul traseu ontogenetic al unui individ de la nastere pana la moarte incluzand totodata modurile in care diferite aspecte ale functionarii umane evolueaza si se transforma pe parcursul vieti. Procesele care genereaza aceste modificari sunt deopotriva, procese programate biologic si procese rezultate din interactiunea individului cu mediul.Palierele pe care se desfasoara dezvoltarea organismului uman sunt: dezvoltarea fizica puternic influentata de alimentatie si de ingrijirea sanatatii. Ea include modificarile de lungime si greutate ale corpului si ale segmentelor acestuia, modificarile inimii, dar si a altor organe interne, ale scheletului si ale musculaturii, cu implicatii directe asupra abilitatilor motorii ale subiectului; modificarile structurii si funcfiei creierului generate atat de factorii genetici cat si de stimularea sau deprivarea senzoriala, din mediul in care creste copilul in primii ani de viata.


Textul de mai sus reprezinta un extras din "Teorii si mecanisme ale dezvoltarii - stadiile dezvoltarii psihice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURS PSIHOLOGIEmecanisme psihice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan