Curs Radiologie. RADIATIILE X

Incarcat la data: 27 Octombrie 2006

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

3,8 (4 review-uri)

 1.1 Notiuni generale
   Fizica radiatiilor se ocupa cu studiul producerii razelor rintgen si a proprietatilor acestora .Din punct de vedere al interesului urmarit in radiologie , radiatiile se impart in:
-  radiatii corpusculare ;
-   radiatii ondulatorii  


Radiatiile corpusculare   au suport masic imediat si energie cinetica, iar cele ondulatorii sunt fara suport masic imediat insa cu energie electromagnetica  Radiatiile corpusculare   au energia transportata din atom in spatiu, sub forma de energie cinetica, pe suportul unor particule care parasesc atomul si se pot sesiza cu precizie prin mijloacele actuale. Radiatiile ondulatorii   - electromagnetice - au o energie care se constata in jurul atomului din care emana, ca o insusire a acelui atom pus intr-o anumita stare fizica speciala, fara ca din atom sa plece vreo particula sesizabila cu mijloacele actuale de investigatie.


S-a demonstrat insa ca si energia electromagnetica este icorpuscularai, in sensul ca este fragmentabila numai in unitati cuantice, deci poate fi considerata ca formata din unitati energetice numite "fotoni". Radiatiile corpusculare   sunt formate din particule ce provin din dezintegrarea atomilor  Aceste particule sunt proiectate in spatiu, cu o viteza in general foarte mare, si au o sarcina electrica oarecare (pozitiva, negativa sau chiar neutra)

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Radiologie. RADIATIILE X". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...