Analiza sociala si economica a coruptiei

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: Marius

Pret: 100 credite

Numar pagini: 93

Tip fisier: zip

Marime fisier: 617 kb

Misiunea fundamentala a guvernelor si a institutiilor publice este aceea de a serviinteresul public. Cetatenii doresc ca functionarii publici sa-si faca datoria in mod cinstit, corect si impartial. Din ce in ce mai mult se cere ca guvernele sa ia masuri pentru ca functionarii publici sa nu permita compromiterea procesului de luare a deciziilor oficiale si de administratie publica din cauza intereselor si relatiilor lor personale. In conditiile in care pretentiile societatii sunt din ce in ce mai mari, masurile guvernamentale privind reducerea coruptiei trebuie sa fie din ce in ce mai concise, mai eficiente.

Coruptia constituie o amenintare pentru democratie, pentru suprematia dreptului, echitatii sociale si a justitiei, erodeaza principiile unei administratii eficiente, submineaza economia de piata si pune in pericol stabilitatea institutiilor statale. Cu o istorie de mii de ani, incepand inca din antichitate, coruptia reprezinta unul dintre modelele comportamentale dintre cele mai rele dar, in acelasi timp, extrem de raspandite in cadrul functionarilor oficiali sau reprezentantilor alesi ai comunitatii. in ultimul secol, ea priveste si comportamentul celor din domeniul privat. Interesul si ingrijorarea fata de acest fenomen au crescut si au avut loc reactii pe plan national si international.

Desi exista nenumarate studii pe marginea acestei teme nu s-a ajuns pana acum la o definitie universal valabila si unanim acceptata, care sa acopere toate actele si faptele posibile si care sa constituie in orice jurisdisdictie acte de coruptie. Pentru prima oara, in 1975, prin rezolutia 3514, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a abordat chestiunea practicilor corupte in tranzactiile comerciale internationale si ca urmare au fost adoptate o serie de alte masuri de catre organisme internationale in legatura cu acest subiect.

Cuprins
Introducere
Capitolul I
Coruptia si anticoruptia
1.1 Definitia coruptiei
1.2. Forme ale coruptiei
1.3. Anticoruptia
1.3.1 Tipologii ale strategiilor anti-coruptie
1.3.2. Implementarea strategiilor anticoruptie. Provocari strategice
Capitolul II
Coruptia si mediul administrativ. Efectele coruptiei asupra activitatii
statale
2.1.Fenomenul state-capture
2.2.Forme ale coruptiei in cadrul sistemului administrativ
2.2.1. Plati pentru a obtine contracte majore si concesiuni
2.2.2. Privatizarea – mijloc de reducere sau de crestere a coruptiei
Capitolul III
Reforma administratiei publice in perioada de tranzitie.
3.1. Reforma administratiei publice. Caracteristici generale
3.1.1. Reforma functiei publice
3.1.1.1. Reglementarea conflictului de interese. Element al
reformei functiei publice
3.1.2. Reforma administratiei publice locale
Capitolul IV
Masurarea coruptiei
4.1. Indicatori de masurare a coruptiei
4.2. Indicele de Perceptie a Coruptiei
4.3. Indicele Platitorilor de Mita
4.4. Barometrul Global al Coruptiei
Capitolul V
Bune practici in lupta impotriva coruptiei
5.1. Experienta din Hong Kong, China, in combaterea coruptiei
5.2. Experienta statului Singapore in combaterea coruptiei
Bibliografie

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza sociala si economica a coruptiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSrelatii internationaleanaliza coruptieianaliza sociala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...