Bazele Stiintei Politice

Incarcat la data: 15 Decembrie 2009

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Adevarul si obiectivitatea din sfera politicului sunt diferite de cele din stiintele exacte, tehnice si chiar din stiintele naturii. Astfel adevarul si obiectivitatea in domeniul politicului sunt mai putin exacte si mai greu de obtinut deoarece:  -datele sunt insuficiente (niciodata nu avem informatii destule privind interesele oamenilor, preferintele, modul lor de a reactiona.

Oamenii nu pot fi monitorizati, iar daca acest lucru s-ar intampla, societatea nu ar mai fi libera) datele sunt de multe ori interpretate eronat deoarece de regula, conduita umana este descrisa impreuna cu judecati valorica care pot altera realitatea.

 

La aceasta se asociaza si prejudecatile analistului.

-datele din sfera politicului sunt complexe si adesea contradictorii (fiindca provin din zone sau situatii istorice diferite)

-uneori atitudinile si conduitele politice sunt diferite datorita idealurilor diferite care le genereaza (idealuri care de fapt sunt intemeiate tot pe interese diferite)

-faptele umane nu pot fi generalizate si regularizate in legi, datorita specificitatii omului...

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Bazele Stiintei Politice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPOLITICULUIbazele statului
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan