Colapsul status quo-ului Viena 1856-1871

Incarcat la data: 17 Mai 2010

Autor: cool deea

Pret: 80 credite

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 48 kb

Cei 40 de ani de pace intre Marile Puteri au fost urmati, dupa 1856, de 15 ani de razboi intermitent. intre 1854 si 1870 toate Marile Puteri au purtat cel putin 1 razboi, Austria, Franta si Prusia au purtat cate 3 fiecare. Toate aceste razboaie au fost urmate de schimbari teritoriale importante; cea mai importanta revizuire a hartii europene intre Viena si Versailles a avut loc in 1866.

In anii 30 si 40 liberalii si nationalistii condamnasera Actul de la Viena ca reactionar, cu toate acestea in anii 50 si 60 monarhiile conservatoare au foste cele care l-au distrus si au facut-o in mod deliberat. Razboaiele de reconstructie nationala agresive si identificarea victoriei pe campul de lupta cu mandria nationala si regenerarea au fost mijloacele prin intermediul carora monarhiile conservatoare – ori poate conservatorismul monarhic – si-a asigurat o noua perioada de viata.

In politica interna elitele guvernante au abandonat progresiv politica rezistentei totale la schimbare politica, rezistenta ce-i unise pe oponenti contra lor si provocase valul revolutionar de la 1848-49. in anii 50 si 60 grupurile guvernante au incercat sa-si divida oponentii fiind dispuse sa faca concesii limitate pentru a se concentra asupra slabirii si izolarii celor mai periculoase elemente. Procesul a luat forme diferite de la o tara la alta.

In Sardinia, monarhistul liberal Cavour a colaborat cu conservatorii in vederea izolarii nationalistilor radicali. in Prusia, si mai tarziu in Germania, Bismarck – un monarhist conservator – a avut succes in separarea fortelor liberalismului de cele ale nationalismului. A imprumutat din programele ambelor si le-a dat totodata un nou caracter si noi aspiratii. in Franta, Napoleon al III-lea in anii 60 a fost pregatit sa cedeze spatiu de manevra oponentilor liberali pentru a salva dinastia si pentru a controla amenintarea republicana. Pana si puterile conservatoare traditionale ca Austria si Rusia au fost obligate, ca urmare a socului infrangerii in razboi, sa incerce sa gaseasca solutii pentru problemele cu care se confruntau. in Rusia, Alexandru al II-lea a schimbat bazele autocratiei abolind serbia in timp ce in Austria structura politica a fost modificata prin compromisul cu Ungaria din 1867.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Colapsul status quo-ului Viena 1856-1871". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSISTORIEVIENACOLAPSQUO
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan