Curs Drept international public

Incarcat la data: 02 Decembrie 2009

Autor: simona vad

Pret: 100 credite

Numar pagini: 344

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1296 kb

Orice societate umana este guvernata de reguli de natura si complexitate foarte diferite. In interiorul unui stat membrii societatii se supun unor norme de conduita sociala in cadrul carora normele juridice stabilite de organele abilitate ale statului ocupa un loc central, dreptul avand un important rol normativ de regulator al raporturilor sociale.


Daca in cadrul intern al unui stat situatia se prezinta relativ simplu, statul ca putere unica avand dreptul de a edicta normele de conduita ale cetatenilor sai, a caror aplicare se asigura la nevoie prin forta de constrangere institutionalizata a aparatului de stat, problema raporturilor dintre diferitele entitati ale societatii internationale se pune in termeni relativ diferiti.


Societatea internationala nu este condusa de un organism suprastatal, caruia statele si cetatenii acestora sa i se supuna. Raporturile dintre state, dupa cum spunea si marele jurist si diplomat roman Nicolae Titulescu, sunt raporturi de coordonare, si nu de subordonare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Drept international public". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSDrept international public
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan