Curs Franta intre 1944-1981

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: cool deea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Debarcarea de la 6 iunie 1944 a reprezentat si inceputul eliberarii teritoriului francez, actiune la care au participat si trupe aflate sub controlul Comitetului francez pentru eliberarea nationala (condus de catre Ch. de Gaulle). Acest organism a devenit guvernul provizoriu al Frantei, condus de catre Ch. de Gaulle.

La 18 august au inceput actiunile de eliberare a Parisului, care au luat sfarsit la 25 august, data care a fost considerata ca marcand eliberarea Frantei, in pofida faptului ca luptele au mai continuat pana spre sfarsitul anului.

La 30 august, guvernul de la Alger s-a transferat la Paris, iar la 9 septembrie guvernul provizoriu a suferit o remaniere, in componenta sa intrand reprezentanti ai tuturor curentelor politice.

Generalul de Gaulle a afirmat ca guvernul se va afla la conducere pana la sfarsitul razboiului, la reintoarcerea in tara a soldatilor si prizonierilor de razboi, precum si pana dupa alegerile pentru Adunarea Nationala. Programul guvernamental mai prevedea pedepsirea tradatorilor, confiscarea averilor colaborationistilor, restabilirea economiei si ridicarea, pe cat posibil, nivelului de trai al populatiei. Unul dintre obiectivele cele mai importante ale generalului era refacerea prestigiului Frantei.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Franta intre 1944-1981". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFRANTA
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan