Curs informatica aplicata

Incarcat la data: 02 Decembrie 2009

Autor: simona vad

Pret: 100 credite

Numar pagini: 135

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3185 kb

3 (1 review)

Pe parcursul evolutiei calculatorului numeric modern, s-au proiectat si construit sute de tipuri diferite de calculatoare. Se admite insa o clasificare pe generatii a calculatoarelor.


1.1. Evolutia calculatoarelor
1.1.1. Generatia I - calculatoarele mecanice
Blaise Pascal (1623-1662) a construit prima masina de calcul functionala, in 1642. Masina era in intregime mecanica, folosind roti dintate si fiind actionata de o manivela actionata de om. Putea sa faca doar adunari si scaderi.


Leibniz (1646-1716) a construit o alta masina mecanica, treizeci de ani dupa cea a lui Pascal, care facea si inmultiri si impartiri (prefigura calculatoarele de buzunar cu patru operatii). Charles Babbage (1792-1871) a proiectat si construit masina de calcul a diferentelor (difference engine), care facea numai adunari si scaderi, deosebit de utila in navigatia maritima. Inedit era faptul ca inscria rezultatele pe o tabla de arama gravabila cu o stanta de otel, previzionând astfel mediile periferice unic inscriptionabile (cum ar fi cartelele perforate sau CD-ROM-urile). Dupa un timp a proiectat masina analitica (analytical engine), care avea patru componente: magazia (memoria), moara (unitatea de calcul), sectiunea de intrare si sectiunea de iesire.
La sfârsitul anilor 1930, Konrad Zuse (un student german) a construit o serie de masini de calcul automat folosind relee electro-magnetice. Din pacate, masinile lui au fost distruse de bombardamentul aliatilor asupra Berlinului.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs informatica aplicata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSInformatica aplicata
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan