Curs Mediatorul european

Incarcat la data: 11 Martie 2010

Autor: necunoscut

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

In limbajul nostru este echivalentul Avocatului Poporului. Aceasta institutie a “Mediatorului” a fost infiintat in baza tratatului de la Maastricht ( in aplicare din 1993);  primul mediator  UE a fost ales in 1995. Sediul  acestei institutii se afla la Strasbourg.

Functii sau misiuni:  are  misiunea de a primi si rezolva plangerile cetatenilor europeni, a societatilor comerciale si institutiilor de pe teritoriul UE, plangeri care se refera doar la implementarea neadecvata a dreptului comunitar de catre institutiile UE.

Plangerile se refera la practici inechitabile, discriminatorii, abuz de putere, absenta sau refuzul informatiilor, intarzieri nejustificate a unor raspunsuri, lipsa unui raspuns si nereguli administrative, angajari de personal in institutiile UE.

 

Plangerile se pot trimite prin posta, fax sau e-mail, pe formular tipizat pus la dispozitie de institutie. Plangerile se  pot inainta Madiatorului European doar dupa ce ai incercat de rezolvare fara succes  cu institutia cu care te afli in litigiu. Mediatorul nu se ocupa de rezolvarea  unor reclamatii care fac obiectul unui proces.
Mediatorul nu se ocupa de plangerile care tin de administratiile nationale; daca se intampla sa ajunga la Strasbourg astfel de plangeri, madiatorul european le va trimite  instantei nationale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Mediatorul european". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCentral European University
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan