CURS RELATII INTERNATIONALE: DREPT INTERNATIONAL PRIVAT - SINTEZA

Incarcat la data: 13 Iunie 2008

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

5 (1 review)

METODE DE REGLEMENTARE A RAPORTULUI JURIDIC CU ELEMENT DE EXTRANEITATE
Metoda de reglementare a raportului juridic cu element strain. Raportul juridic cu element strain poate fi reglementat fie cu ajutorul normelor conflictuale, care indica numai legea competenta a carmui raportul cu element strain, fie cu ajutorul normelor materiale ori substantiale, care se aplica direct, nemijlocit raportului juridic cu element strain.


Aplicarea metodei conflictuale
Aceasta metoda presupune alegerea sau optiunea legii compe-tente, ceea ce inseamna ca, de regula, norma conflictuala are caracter bilateral. Faptul ca fiecare stat are propriul sistem de norme conflictuale nu exclude existenta unor asemenea norme stabilite pe calea conventiilor internationale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS RELATII INTERNATIONALE: DREPT INTERNATIONAL PRIVAT - SINTEZA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURS