CURS RELATII INTERNATIONALE: ISTORIA EUROPEI CONTEMPORANE - SINTEZA

Incarcat la data: 13 Iunie 2008

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 71

Tip fisier: zip

Marime fisier: 95 kb

3,7 (3 review-uri)

Pana in anul 1914 nu au existat nici un fel de razboaie mondiale, iar continentul european, incepand cu anul 1871, a cunoscut o perioada de "pace relativa". Echilibrul politic era mentinut de cei sase jucatori principali din partida internationala din Europa, cunoscuti sub numele de "Mari Puteri" (Anglia, Franta, Rusia, Austro-Ungaria, Prusia - din 1871 Germania mare, si dupa unificare Italia) la care se mai adaugau SUA si Japonia. Razboaiele in care au fost implicate Marile Puteri dea lungul secolului al XIX-lea au fost relativ scurte si cu o participare redusa - erau implicate doua sau trei state - cum a fost in cazul Razboiului Crimeii (1853-1856).


In vara anului 1914, "undeva in Balcani", un conflict dintre Serbia si Austro-Ungaria va genera un adevarat lant al confruntarilor si declaratiilor de razboi. El va capata dimensiuni apocaliptice, in urma escaladarii iresponsabile a loviturilor reciproce, a ambitiilor si provocarilor nemasurate ale celor mai mari puteri industriale ale lumii, inaugurand un secol de "violenta" la scara planetara. in viziunea lui John Barber, un conflict de asemenea proportii - soldat cu 9 milioane de morti pe campurile de lupta si un bilant al costurilor militare de 961 miliarde franci aur - "a fost generat, in principiu, de un ardent nationalism si de influenta celor doua sisteme potrivnice de aliante".
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS RELATII INTERNATIONALE: ISTORIA EUROPEI CONTEMPORANE - SINTEZA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSISTORIEEUROPA
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan