CURS RELATII INTERNATIONALE: POLITICI COMERCIALE ALE STATELOR

Incarcat la data: 06 Iunie 2008

Autor: maria cantemir

Pret: 50 credite

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 42 kb

5 (1 review)

Definirea politicii comerciale externe a statelor
Prin politica comerciala externa se intelege totalitatea reglementarilor adoptate de catre un stat, respectiv cele cu caracter juridic, administrativ, fiscal, bugetar, financiar, bancar, valutar s.a. in scopul promovarii sau restrangerii schimburilor comerciale externe si al protejarii economiei nationale de concurenta straina.

Obiectivele politicii comerciale externe a statelor
1. Majorarea substantiala a productiei de export si a exporturilor propriu-zis.
2. incurajarea exportului unor anumite grupe de produse prin diversificarea vanzarilor, in strainatate, de bunuri cu valoare adaugata sporita si productivitate a muncii ridicata, inclusiv a serviciilor.


3. Luarea unor masuri de aparare pe linie de import fata de concurenta bunurilor si serviciilor comerciale provenite din strainatate.
4. Stimularea schimburilor comerciale cu anumite tari si zone geografice in vederea imbunatatirii raportului de schimb prin cresterea puterii de cumparare a exporturilor.
5. Realizarea unui echilibru dinamic al balantei comerciale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS RELATII INTERNATIONALE: POLITICI COMERCIALE ALE STATELOR". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPOLITICI COMERCIALE
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...