CURS RELATII INTERNATIONALE: PROTECTIA JURIDICA A DREPTURILOR OMULUI

Incarcat la data: 16 Iunie 2008

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 26

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

3,3 (3 review-uri)

Drepturile omului -o noua religie internationala
Asa cum se mentioneaza in literatura de specialitate, drepturile omului au fost ridicate in epoca contemporana la nivel de problema cardinala a relatiilor internationale. Aceasta problematica a fost dinamizata de adoptarea Declaratiei universale a drepturilor omului la 10 decembrie 1948 si, in temeiul acesteia, a unui numar mare de documente internationale din domeniul drepturilor omului la nivel ONU si la nivel regional - Consiliul Europei, O.S.C.E., America Latina, Africa, in cadrul Ligii Arabe. Aceste documente au prevazut un sistem complex de supraveghere a aplicarii prevederilor acestora prin jurisdictii, comitete, comisii sau grupuri de lucru.


Drepturile omului in abordare diacronica
Problematica drepturilor omului isi are originile inca din Antichitate, daca tinem seama de maxima lui Protagoras: omul este masura tuturor lucrurilor. In evolutia sa in timp, conceptul de drepturi ale omului a dobandit un caracter complex, foarte bine sintetizat de Mbaye: "Istoria drepturilor omului se confunda cu istoria oamenilor". Primul document scris din domeniul drepturilor omului apreciat ca fiind de referinta este Magna Charta din anul 1215, care cuprinde unele elemente de protectie a persoanei.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS RELATII INTERNATIONALE: PROTECTIA JURIDICA A DREPTURILOR OMULUI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSdrepturile omului
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan