CURS RELATII INTERNATIONALE: TEORIA RELATIILOR INTERNATIONALE

Incarcat la data: 27 Iunie 2008

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 80 credite

Numar pagini: 74

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

1 (1 review)

RI sunt un domeniu al stiintelor politice care studiaza lumea saraca in drepturi si indatoriri a relatiilor dintre state. in viata politica interna, statul detine monopolul asupra exercitarii legitime a violentei. in politica internationala nu exista o autoritate supraordonata care sa aiba monopol legitim asupra violentei.


De aceea, scena internationala este una anarhica, adica neierarhica. Puterea este adesea mai importanta decat dreptul in relatiile internationale. Totusi, experienta individuala a oamenilor este una a reglementata de politica interna. Si efectele economiei globale sunt transmise asupra individului prin intermedierea reglemetarilor specifice fiecarui stat.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS RELATII INTERNATIONALE: TEORIA RELATIILOR INTERNATIONALE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURS
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan