Curs Relatii Internationale

Incarcat la data: 12 Aprilie 2010

Autor: Dumitriu Alexandra

Pret: 80 credite

Numar pagini: 52

Tip fisier: zip

Marime fisier: 675 kb

Abordarea sistemica se aplica si in domeniul Relatiilor Internationale. Potrivit acestei abordari, sistemul international ia fiinta odata cu aparitia unor sisteme locale care, extinzandu-se, intra in contact cu sisteme similare fie prin legaturi pasnice, fie pe calea razboiului.


Rezultatul in timp al acestei interactiuni il constituie includerea sistemelor locale respective intr-un sistem mai larg, si transformarea lor in subsisteme ale noului sistem international astfel creat. Un caz elocvent este cel al Europei. Europa - un sistem local care a evoluat el i nsusi - a ajuns prin expansiune si inglobarea altor sisteme in structura sa, centrul sistemului international global, imprejurare ce i-a conferit o dubla calitate: aceea de initiator al sistemului, si cea de factor reglator principal al acestuia.


Odata atinse limitele geografice ale sistemului, evolutia sistemului se realizeaza prin intermediul adancirii interdependentelor din cadrul sau, precum si prin aparitia atat a unor noi actori, cat si a unor noi categorii de actori. Prin urmare, are loc un proces concomitent de multiplicare si adancire a legaturilor dintre elementele componente ale sistemului.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Relatii Internationale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSistorie relatii internationale
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan