Curs SUA intre 1960-1968

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: cool deea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Viata politica. Alegerile din noiembrie 1960 i-au opus pe R. Nixon (fost vice-presedinte in timpul lui Eisenhower) si Kennedy, candidatul din partea democratilor. Mult mai experimentat decat challengerul sau, Nixon credea ca va obtine usor victoria impotriva unui tanar neeperimentat si mai putin cunoscut decat el.

 

Momentul hotarator al campaniei electorale l-au constituit dezbaterile televizate (primele din istoria Statelor Unite), care a inclinat decisiv balanta in favoarea lui Kennedy. Rezultatul alegerilor a fost unul dintre cele mai stranse din istoria SUA, Kennedy castigand cu o diferenta de numai 118.574 de voturi.

Noua Frontiera. Kennedy a adus cu el la Casa Alba reprezentati ai cercurilor de afaceri si intelectuale de pe coasta de Est. The best and the brightest i-a denumit un reputat ziarist american, David Halberstam, pe membrii cabinetului sau, despre care un veteran al Senatului spunea ca ar fi fost bucuros ca sa stie ca macar unul dintre acestia ar fi avut un pic mai multa experienta decat un ajutor serif.

Principalele demersuri intreprinse de Kennedy in plan intern au vizat scoaterea tarii din criza economica in care se afla prin restructurarea  regiunilor care se aflau intr-o stare de depresiune economica continua; majorarea alocatiilor pentru someri; cresterea salariului minim; intensificarea programului de construire de locuinte. O parte din initiativele lansate de presedinte au fost adoptate de catre Congres cu anumite amendamente.

Imediat dupa preluarea functiei, K. infiinteaza Corpurile Pacii, care recrutau voluntari pentru serviciile tehnice si de educatie din tarile subdezvoltate. De asemenea, a initiat o serie de programe, cunoscute sub numele de Alianta pentru Progres, prin care tarilor lation-americane le erau furnizate ajutoare financiare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs SUA intre 1960-1968". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAMERICAstatele unite
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...