Curs SUA intre 1980-1988

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: cool deea

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

La finele lui 1979, SUA au fost din nou cuprinse de o noua criza economica (cresterea numarului somerilor, incapacitatea de a stopa inflatia, scaderea cursului dolarului pe pietele financiare internationale). Casa Alba era criticata atat de sindicate (reducerea programelor sociale), cat si de republicani (nemultumiti de cursul politic „insuficient de conservator“).

Criticile la adresa Casei Albe vizau si demersurile presedintelui Carter pe plan extern: pozitiile SUA pe arena internationala slabisera, politica promovata de presedinte nefiind intrutotul sustinuta de membrii adminstratiei si Congres.

Sinceritatea presedintelui Carter si bunele sale intentii nu au fost deajuns pentru a-i asigura victoria in fata contracandidatului sau, R. Reagan. Victoria acestuia din urma a fost categorica.
inca de la ceremoniile de instalare la Casa Alba au aratat ca noul presedinte dorea redea Americii maretia pierduta.

Reaganomics. Fara sa aiba o idee clara despre modul de rezolvare a problemelor economice cu care se confrunta America, Reagan a reusit prin stilul sau sa insufle curaj si incredere colaboratorilor sai si populatiei: „Reagan ne duce, probabil pe un drum gresit, dar o face cu cu stil si gratie si cu acea bravada a lui «nu te uita inapoi» pe care o cere functia“ (editorialist New York Times).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs SUA intre 1980-1988". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAMERICAstatele unite
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan