Curs Teme introductive in relatii Internationale

Incarcat la data: 14 Noiembrie 2009

Autor: Miron Vasile

Pret: 100 credite

Numar pagini: 225

Tip fisier: zip

Marime fisier: 308 kb

Termenul "international" a fost lansat spre sfarsitul secolului al XVIII-lea de catre filozoful englez Jeremy Bentham (1748-1832), - derivand din latinescul "intergentes" (ceea ce se desfasoara intre ginti, intre diferitele unitati de organizare socio-umana).


"Relatiile internationale", ca domeniu de studiu, s-au conturat intr-o disciplina distincta la inceputul secolului al XX-lea. in acest sens, disciplina "relatii internationale" isi propune sa raspunda urmatoarelor teme majore:
- Care sunt actorii interactiunilor si ce caracteristici au?
- Cum se prezinta functiile guvernamentale in sistemul politic international?
- Care este rolul dreptului international?
- Ideologia are o contributie semnificativa in determinarea variatelor aspecte ale politicii?
- Cat de importanti sunt factorii de putere?
- Ce tipuri de relatii au politicienii cel mai mult in considerare (conflict, cooperare, etc.)?
- Aspectele etice si morale au vreun impact in formularea si realizarea politicii?


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Teme introductive in relatii Internationale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs relatii internationale