Curs URSS intre 1958-1964

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: cool deea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

La 27 mai 1957, la o adunare a reprezentantilot kolhoznicilor, Hrusciov lanseaza celebrul indemn: „Sa ajungem si sa depasim America!“. Liderul sovietic a avut in vedere o competitie in doua domenii: productia de carne si de produse lactate.

Acest indemn insa a reprezentat debutul unei campanii voluntariste de tipul „salt inainte“, care, vreme de mai bine de 30 de ani se dovedise a fi ineficient si periculos. Stabilirea de obicetive imposibil de indeplinit, intensa campanie propagandistica a acestui proiect initiat de Hrusciov, care avea ca scop cresterea consumului, s-au aflat la originea unor grave probleme de ordin economic si social. Initiativa lui Hrusciov dovedea ca metodele voluntariste erau o constanta a regimului sovietic, iar ele se intemeiau pe constrangere. 
   
Pe de alta parte, dorinta de a obtine prin aceste metode rezultate semnificative cu cheltuieli minime a avut a efect aparitia de initiative si mai aventuriste: reforme administrative nechibzuite, excese economice si sociale, care s-au aflat la originea crizei de la inceputul anilor ’60.
   
Ca o caracterizare generala, anii 1957-1959 au insemnat o serie de reforme administrative si de campanii („febra porumbului“, „campania de la Riazani pentru sporirea productiei de carne“, „recordurile de lapte“) a caror scop era imbunatatirea sistemului economic.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs URSS intre 1958-1964". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPERIOADAURSS
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...