Curs URSS intre 1964-1982

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: cool deea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Inlaturarea din functie a lui Hrusciov nu a provocat nici un fel de proteste la nivelul elitei sau populatiei, deoarece baza puterii sale se ingustase foarte mult. Aparatul de partid (membrii structurilor de conducere de la nivel central si local) considera ca, din punctul sau de vedere, activitatea lui Hrusciov era inefectiva: prin demersurile sale interne si externe, Hrusciov nu le mai asigura stabilitatea.

A te atinge de aparatul de partid insemna sa te atingi de varful iceberg-ului pentru ca principiul nomenclaturist privind numirile in functii sudase pe conducatorii de pe linie de partid cu cei din domeniul economic si militar. Reorganizarile permanente ale lui Hrusciov atinsesera interesele acestei categorii sociale.

 

De asemeni, Hrusciov a provocat ceea ce ar putea fi numita desacralizarea puterii, adica lipsirea ei de acel efect de intangibilitate si de intelepciunea pe care conducatorii partidului (Kadri resaiut vsio — Cadrele de partid decid totul). Aspectul exterior simplu al lui Hrusciov, care se lauda cu relatia sa stransa cu poporul, discursurile sale  lungi, pe marginea tuturor problemelor, distrusese acele bariere care protejasera puterea de critici si o separase de popor. De aceea, odata luata puterea, lozincile principale ale lui Brejnev au fost: conducerea colectiva si stabilitatea.

inca de la inceput conducerii, noua echipa a declansat lupta impotriva „voluntarismului“ hrusciovist, stopand toate reformele initiate de acesta la nivelul conducerii de partid si de stat. Astfel, la Plenara CC din noiembrie 1964, N.V. Podgornai a dat citire unui raport intitulat „Despre unificarea organizatiilor industriale, agricole si de partid“, in care a cerut imperios revenirea la vechea reorganizare, bazata pe principiul teritorial-productiv. Prin acest demers a fost refacuta verticala puterii: CC–organizatia de partid regionala–organizatia de partid raionala, fiecare dintre aceste verigi detinand puterea absoluta. Prin aceasta initiativa, a fost restabilit controlul partidului asupra economiei.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs URSS intre 1964-1982". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPERIOADAURSS
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...