Curs URSS intre 1985-1991

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: cool deea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

La 10 martie 1985, Konstantin Cernenko moare. in seara aceleiasi zile membrii BP s-au adunat intr-o sedinta neoficiala, in cadrul careia, in cursul noptii, s-a hotarat cine sa devina secretar general. Cu acel prilej a avut loc o intrevedere intre patru ochi intre Gorbaciov si Gromiko, pe parcursul careia cei doi au cazut de acord asupra colaborarii dintre batranii si tinerii din BP. Victoria lui Gorbaciov nu a fost intamplatoare.

Ea a reprezentat o actiune indelung pregatita, al carei sprijin a venit din doua parti: influenta considerabila a noilor cadre de partid de la nivel unional si regional (incepand din 1983, in decurs de cativa ani, au fost schimbate aproape 90% din secretarii de partid de la aecste nivele); credinta in erformele economice si constientizarea necesitatii tranzitiei la o gandire economica contemporana.

inca din anii ’80, in calitate de sef al Comisie Sovietului Suprem pentru relatii internationale, Gorbaciov a facut o puternica impresi in Occident, cu prilejul vizitelor intreprinse in Canada si M. Britanie. Si in tara oamenii il priveau cu incredere pe noul secretar general, care, prin contactele pe care le avea cu populatia, crease impresia ca e doar o problema de timp si ca viata oamenilor va dobandi un curs nou. Mai mult, lumea isi amintea cu nostalgie cele 15 luni ale perioadei Andropov, cand secretarul general actionase cu mana de fier in directia reinstaurarii ordinii. De la Gorbaciov se astepta acelasi tip de conducere.

Gorbaciov promoveaza in BP oamenii, care erau adepti ai ideilor sale: Egor Ligaciov, seful directiei organizatoric de partid, N. Rijkov, presedintele Consilului de Ministri, V. Cebrikov, seful KGB, E. Şevardnadze, ministrul de Externe, A. Iakovlev, secretar al CC pe probleme de relatii internationale, si Boris Eltan, seful organizatiei de partid din Moscova.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs URSS intre 1985-1991". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPERIOADAURSS