Feminismul

Incarcat la data: 13 Iunie 2012

Autor: anastasia nuc

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Elshtain este un teoreticean poltic deosebit de interesat de rolul diferentierii sexuale in modelarea felului in care intelegem politica, interna sau internationala. Mare parte din oera ei descrie rolul genului, nu numai in modul in care concepem si vorbim despre relatiile internationale, ci si in modul in care actionam in relatiile internationale.

                   
Activitatea ei porneste de la examinarea rolului diferentierii sexuale pentru a institui diviziunea dintre sfera publica si cea privata in teoria politica. “Women and War” este cea mai cunoscuta carte a ei, unde Elshtain este interesata de procesele psihice care fac posibil razboiul. Lucrarea reprezinta o contabilizare plina de imaginatie a miturilor traditionale privind relatiile dintre barbati s femei si a rolului lor in razboi. Ea descrie de asemenea cele doua mituri dominante: barbatul razboinic si femeia, suflet minunat.      


In a doua parte lucrarii, Elshtain aduce in discutie mituri si povesti traditionale, potrivit carora femeile sun vazute ca datatoare de viata, iar barbatii drept cei care iau viata. Elshtain categoriseste femeile in “exceptii feroce” si “majoritatea spartana”. Ea analizeaza de asemenea trei personaje masculine prototipice: “majoritatea militanta”, “minoritatea pacifista” si “razboinicul milos”. Astfel ea decrie limitele pe care rolurile de gen le impun barbatilor si femeilor.                                                   

Elshtain sugereaza ca relatile dintre barbati si femei nu pot fi reconstituite daca nu ne reconsideram gandirea despre razboi. Valoarea lucrarii “Women and War” consta in schitarea problemelor epistomologice ale aboradrii studiului razboiului din perspectiva barbatilor si femeilor in cultura vestica. Tinta ei principala este, realismul.                       
Ea nu este de acord cu ideea ca femeile ar fi mai pasnice decat barbatii si ca, daca ar exista mai multe femei in pozitii de decizie politica, lumea ar fi mai pasnica. Ea arata ca si presupunerea ca femeile sunt in mod natural opuse razboiului a fost utilizat ca argument anifeminist pentru a scuti femeile de neplacerile votului si de participarea politica.           
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Feminismul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: RISEcursuri relatii internationalefeminismul
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan