Politica comunitara in domeniul cercetarii

Incarcat la data: 20 Aprilie 2010

Autor: alina_20

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 149 kb

UE are o lunga traditie de performanta in cercetare si inovare, dar aceste performante sunt, de cele mai multe ori, imprastiate pe teritoriul european, 80% din cercetarea din sectorul public in Europa desfasurandu-se la nivel national in cadrul programelor nationale sau regionale. Pana nu demult in Europa nu exista o politica coerenta in domeniul cercetarii.

Politicile nationale privind cercetarea si politica Uniunii se suprapuneau fara a forma un tot coerent; - La nivel mondial, cercetarea si tehnologia sunt responsabile pentru 25-50% din cresterea economica si au o influenta puternica asupra competitivitatii si nivelului de angajare si de viata al oamenilor;
- In prezent, daca progresul tehnologic creeaza cele mai multe locuri de munca, cercetarea este aceea care va furniza slujbele viitorului. Tendintele actuale in cercetare ar putea deci avea o influenta negativa asupra dezvoltarii si nivelului de angajare al fortei de munca in Europa in anii urmatori.

Pentru rezolvarea acestei probleme, Comisia Europeana a propus la 18 ianuarie 2000 crearea unui Spatiu European al Cercetarii in comunicarea sa „Spre un Spatiu European al Cercetarii". Scopul comunicarii era de a contribui la o mai buna integrare si organizare a domeniului stiintific si tehnologic european si la crearea unor conditii-cadru generale favorabile pentru cercetare in Europa.

Comunicarea a fost emisa la Lisabona la Consiliul European din 23-24 martie 2000 in contextul „Strategiei de Ia Lisabona" care avea ca scop impulsionarea competitivitatii Europei. Consiliul a intampinat cu entuziasm initiativa Comisiei si a cerut statelor membre si Comisiei sa efectueze pasii necesari pentru realizarea unui Spatiu European al Cercetarii (SEC).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Politica comunitara in domeniul cercetarii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSpolitica de cercetare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan