Relatiile RM-UE

Incarcat la data: 07 Martie 2010

Autor: marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 54 kb

In RM exista 2 pozitii vizavi de integrarea europeana:
- Integrarea ca dorinta - constientizarea  de clasa politica, dupa care si de populatia tarii ca una    din mijloacele de iesire din impasul economic: Ne dezvoltam pt a ne integra; ne integram pt a ne dezvolta".
- Necesitate obiectiva -  In centrul  proceselor de regionalizare si globalizare RM nu are alta sansa  decit sa devina parte  a UE.(sa devina parte a familiei europene).


In randurile politicienilor si analistilor politici exista 2 curente in legatura cu viitorul European al RM:
1) Euroscepticii in masa lor sunt economisti care considera ca RM  nu are sanse reale in viitorul vizibil de a se integra plenar in structurile europene, fiind sortita sa fie zona de tampon intre 2 lumi (periferia lumii civilizate).
2) Eurooptimistii, care sint constituiti din politicieni si oameni de cultura care prevad integrarea RM in UE intr-un termen mediu. Ei identifica unitatea noastra istorico-culturala unica, proximitatea geografica, dorinta poporului (dupa ultimile sondaje doritorii de integrare europena variaza de la 70% la 75 %).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Relatiile RM-UE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURS
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan