Tehnica negocierii conflictelor

Incarcat la data: 16 Februarie 2010

Autor: David Ioana Maria

Pret: Gratuit

Numar pagini: 42

Tip fisier: zip

Marime fisier: 57 kb

In conceptia lui Clausewitz razb in sec 19 prezinta 3 nivele statul-nivelul politic, armata-nivel militar si populatia care sunt foarte bine diferentiate, popolatia civila nu era implicate in conflict. Razboiul de tip clausewitzian era bazat pe guvarnamant si pe armata. Statul detine monopol asupra teritoriului, la nivel militar telul este dezarmarea adversarului.

In conceptia li Clausewitz exista 2 teorii ale razboiului teoria uzurii-victoria se obtine prin obosiea inamicului si prin mari pierderi financiare si teoria manevrelor care presupune neprevazutul razb. si preintampinarea. In sec 19 razb prezinta 3 evolutii 1.tehnologic 2.cresterea aliantelor 3.codificarea legilor de razboi.In sec19 razboiul are loc intre state suverane.


Razboaiele totale spre deosebire de universal clausewitzian inglobeaza toata societatea, se bazeaza in principal pe folosirea armelor nucleare, se elimina distinctia intre public si privat, razboiul are loc intre aliante si blocuri .ex primul si al doilea razboi mondial.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnica negocierii conflictelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSNegociere
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan