Curs Retele de Calculatoare - Notiuni generale

Incarcat la data: 13 Mai 2007

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

1,5 (2 review-uri)

Retele de calculatoare: - sisteme informatice alcatuite din mai multe centre  de prelucrare independente dar interconectate.Fiecare centru se controleaza singur si schimba mesaje cu centrele cu care comunica.Se poate permite un control de la distanta.Mesajele sunt structuri de date codate.Intr-o RC utilizatorii au cunostinta de existenta retelei, de existenta centrelor si a legaturilor intre centre, deci imaginea utilizatoruluii este conforma cu realitatea.Intr-un sistem distribuit utilizatorii au imaginea unui singur centru de calcul cu toate sursele locale.
SO pe retea lasa utilizatorului imaginea hardware reala pe cind sistemele distribuite sunt mai prietenoase. In ultimul timp asistam la o convergenta intre cele doua spre un sistem de operare pe mai multe nivele de acces.


Din punct de vedere hard:
-RC impun performante specifice nodurilor de prelecrare.
-cerinte: fiabilitatea mare a componentelor
-impunerea functionarii cu participanti numerosi care opereaza simultan (SO multitasking si multiusers).
-existenta retelei impune existenta unor echipamente complaxe de transmisii de date.Sunt necesare programe specifice de administrare a acestor echipamente :
- stabilirea de trasee simultane;
- proceduri de alegere a acestor trasee;
-acumularea in cozi a mesajelor si gestiunea lor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Retele de Calculatoare - Notiuni generale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURS