Curs Retele de Calculatoare. NIVELUL DE RETEA

Incarcat la data: 28 Iunie 2007

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

NIVELUL DE RETEA
Nivelul de retea se sprijina pe nivelul legaturi de date  ce asigura transmisia si corectia datelor , asigura transferul de pachete intre oricare doua noduri dintr-o retea de trasee. Modalitatea aleasa de nivelul de retea: concatenarea de cai adiacente (au un nod comun). Fiecare pachet ajunge la destinatie facand hopuri (salturi ale legaturi de date de la un nod la altul ).Deci nivelul de date construieste pachetul iar nivelul fizic le transfera propriu zis. Nivelul fizic, cel al legaturi de date si de retea formeaza suportul hardware pentru transferul de date intre oricare doua noduri din retea. De la acest nivel in sus vom avea de a face  numai cu nivele soft.


Serviciile oferite de nivelul de retea sunt oferite si de sub retelele din retea. Aceste trei nivele sunt implementate independent de calculatoare, ca niste echipamente de sine statatoare. Ulterior aceste trei nivele au fost introduse in structura calculatoarelor si fac parte integranta din el. Utilizatorii ce ruleaza aplicatii pe calculatoare host folosesc urmatoarele servicii de transfer:
-receptia pachetului cu aflarea destinatarului (nodul unde trebuie sa ajunga pachetul )
-alegerea unei legaturi de date pentru urmatorul hop al pachetului
-transmisia pachetului la nodul adiacent ales (daca echipamentul are buffer se ocupa cu gestionarea bufferului de pachete
-evitarea congestionarilor
-reglementarea interconectarii de retele sau diverse sub retele

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Retele de Calculatoare. NIVELUL DE RETEA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSNIVELUL DE RETEAcalculatoare numerice