Introducere in retele

Incarcat la data: 31 Ianuarie 2012

Autor: Kope Aty

Pret: Gratuit

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 296785 kb

Introducere in retele. Clasificare.
In zilele noastre vechiul model al unui singur calculator (mainframe) care serveste problemele de calcul ale unui sistem a fost inlocuit cu un model in care munca este facuta de un numar mare de calculatoare, care sunt utilizate separat, dar interconectate. Prin cooperarea intre calculatoare se pot realiza o multitudine de activitati:

  • - transferul unui fisier de la un calculator la altul;
  • - se poate accesa o baza de date existenta pe un alt calculator;
  • - se pot transmite mesaje;
  • - se pot utiliza resursele hardware (imprimante, scannere, plottere, etc.) si software ale unui alt calculator.

 

Toate aceste calculatoare legate intre ele alcatuiesc o retea.

 

Ce se asteapta de la retelele de calculatoare? O retea de calculatoare ofera o serie de avantaje. Realizarea ei este in stransa legatura si cu costurile. Din acest motiv trebuiesc analizate si mai atent asteptarile legate de retele.

 

Urmatoarele motive sunt pro-retele:
- Comunicarea
- Cresterea eficientei in transferurile de date
- Scaderea costurilor in functionare
- Protejarea simpla si eficienta a datelor
- Asigurarea disponibilitatii
- Optimizarea supraincarcarii calculatorului
- Optimizarea intretinerii

 

Comunicare
Retelele folosesc la schimbul de informatii, la comunicare. Intr-o retea inchisa a unei firme se publica noutati la care are acces tot personalul indreptatit. Introducerea E-mail-ului ofera posibilitatea unei comunicari rapide si ieftine.

 

Cresterea eficientei in transferurile de date
Nu demult daca mai multe persoane lucrau la aceiasi tema se folosea transferul datelor prin intermediul dischetelor. Azi datele pot fi copiate de la un calculator la altul prin intermediul retelelei. Ca alternativa datele pot fi de asemenea stocate central iar participantii pot obtine accesul la date.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in retele". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CALCULATOAREretele de calculatoareretea
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...