Modelele OSI a retelelor de calculat

Incarcat la data: 09 Martie 2010

Autor: marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

Acest nivel de dezvolt a ret a fost numit modelul interconexiuni (Open system Intercone tion). Acest model determ difer modele de interconex a sistemei  si seteaza nume standarte si functiile care trebuie sa le indeplin fiec nivel.

Model  OSI se diviz in 7 nivele: nivelul de aplicatie, nivelul de prezebntare, nivelul sesiune, niv de transport, niv de retea, niv legaturi de date si niv fizic. Fiec din aceste niv isi are aspectul de interconex a dispozit de retea. Grafic interconectarae sistemei OSI poate fi repreyent in felul urmator:

Fig1.
1.    Fizic
2.    Legat de date
3.    retea
4.    transport
5.    Sesiune
6.    Niv prezentare
7.    Niv de aplicatie
Fiecare niv isi pune antetul sau in fata.
Dupa formarea mesajului de catre programe aparte, niv de aplicatie il retransmite la niv prezentare. Protocolul nivelului prezent in baza informatiei primite de la antetul niv de aplicatie indeplineste actiunile cerute si adauga informatia de serviciu propriu in care se contine informatia pentru nivelul de sens etc.
Fig 2.
Pe linga termenul de mesaj, mai exista citiva termeni ce se utilizeaza pentru insemnarea unit de date in procedurile de schimb de informatie. P-u insemnarea unit de date, c-e se aplica intre protocoaleel diferitor nivele se utilizeaza not. De Protocol Data Unit (PDU) p-u insemn bloc de date a anumitor nivele se utiliz denumirile specifice:
Cadrul (frame)
Pachet(package)
Datagrama
Segment
in modelele OSI se deoseb 2 tipuri princip de date...
1. in protocoalele cu stabilire de conexiune (connection-oriented). inainte de a face schimbul de date, sursa si destinatarul mai intii treb sa stabil conexiunea si in unele cazuri se aleg careva parametri ai protocoalelor care vor fi utilizate la transferul de date. La sfirsitul intercnectarii loc aceasta legat se distruge.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Modelele OSI a retelelor de calculat". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMODELELEmodele de retele