Modul de transmitere a p-u canalul fizic

Incarcat la data: 09 Martie 2010

Autor: marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

Nivelul de canal asigura transmiterea datelor care vin de la protocoalele nivelului superior la punctul de destinatie, adresa caruia e determinata de protocolul nivelului superior. Protocolul nivelului de canal incapsuleaza datele in cadrele sale proprii care contine adresa destinatarului si care e insotit de suma de control a cablului pentru verificarea de catre destinatar.

Protocolul nivelului de canal are utilizarea in limitele unei retele locale sau intre 2 sau citeva retele apropiate. Segmentele carora sunt construite pe acelasi tip de tehnologie sau pe tehnologii compatibile. Asa tipuri pot fi Ethernet/Token Ring.

O alta intrebuintare a transmiterii datelor utilizeaza nivelul de canal este transmiterea datelor Peer to Peer.
Pentru comunicarea calculatorului in retele mai mari, legatura se efectueaza de catre nivelele mai superioare.
Cele mai importante caracteristici a metodelor de transmitere si respectiv a protocoalelor care lucreaza la nivel de canal sunt:
1.    Protocolul sincron si asincron
2.    Simbolul orientat si bitorientat
3.    Cu conexiune in prealabil setata sau prin datagrama
4.    Cu determinarea pachetelor eronate si fara determinarea lor
5.    Cu determinarea pierderilor pachetelor si fara determinerea lor
6.    Cu stabilirea datelor eronate si pierdute si fara determinarea lor
7.    Cu mentinerea compresiei de date si fara mentinerea acesteia
O serie din aceste proprietati o au nu numai cu nivelul de canal ci si de nivele mai inalte.
Protocoalele asincroane sunt dintre primele protocoale la nivel de retea, invechite si neutilizate la momnet. Aceste protocoale opereaza nu cu protocoale de date dar cu simboluri aparte.
in prezent sunt folosite protocoale sincrone, simbolurile orientate si bitorientate.
Cadrul unui protocol sincron arata in felul urmator.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Modul de transmitere a p-u canalul fizic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCALCULATOARECanal 1modul de transmitere
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...