Protocolul IP. Functiile de baza, structura pachetului IP

Incarcat la data: 09 Martie 2010

Autor: marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

Baza mijloacelor de transport p-u protocolul complex TCP/IP il reprezinta protocolul interconexiunii retelelor IP(internet protocol).Acest pachet asigura transmiterea datagramelor de la sursa la destinatar prin reteaua de calculatoare LAN si retelele internet.In fiecare retea urmatoare in care circula pachetul ,protocoloul IP solicita mijloacele de transportare sunt in reteaua data ca prin intermediul lor acest pachet sa fie transmis la un ruter sau mijloc de interconectare a retelelor p-u a fi transmis in urmatoarea retea.

Protocolul IP face parte din seria de protocoale care circula fara stabilirea conexiunii si fata de acest protocol nu sta la baza ,problema de transportare sigura a pachetelor de la surs ala destinatarsi fiecare pachet protocol il considera ca unitate independenta ce nu are legatura cu alte pachete IP.Daca in cazul transportarii pachetului apare o oricare eroare insasi pachetul IP nu ia nici o masura in vederea inlaturarii erorii date. Protocolul IP are posibilitatea de a indeplini fragmentarea dinamica a pachetelor la transferul intre retele care au valori maxime a benzii de transmitere a datelor diferita.
    Nr.versiunii-retelele actuale utilizeaza versiunea 4 a protocolului cu tendinta de a trece la versiunea 6.                                                         
Lungimea antetului-indica valoarea lungimii antetului masurata in cuvinte de 32 biti.de obicei antetul ocupa 20 baiti adica o lungime de 5 a cite 5 biti.
Tipul serviciului-seteaza prioritatea pachetului si tipul criteriului de selectare a traseului,prioritatea poate avea valori de la cea mai mica zero p-u pachetele obisnuite pina la valoarea 7 cu prioritatea maxima au pachetele de dirijare a informatiei.Echipamentele de retea :swith,ruter-pot lua in consideratie tipul prioritatii si de a redictiona pachetele cu prioritatea mai mare.Urmatorii 3 biti determina criteriul de selectare a traseului:
 *bit D-indica ca traseul trebuie selectat cu un timp de retinere cit mai mic p-u transferul pachetului IP.
*bit T-indic selectarea traseului cu o banda de transfer cit mai mare.
*bit R-destinat p-u selectarea traseului cu stabilitatea maxima.
Cimpul lungimea totala-se indica lungimea totala a pachetului luind in consideratie lungimea antetului si a pachetului de date ,lungimea maximala a pachetului este limitata de rangul acestui cimp si poate fi de 65535 baiti insa la transferul de date prin retea de diferit tip lungimea pachetuluise ia in dependenta de banda de trecere a retelei data.P-u retelele ethernet lungimea maximala poate fi de 1500baiti.In standart este prevazut ca toate costurile trebuie sa fie gata sa primeasca pachte pina la o lungime de 576baiti.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Protocolul IP. Functiile de baza, structura pachetului IP". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSms-dos structuracalculatoare numericeprotocolul IPfunctii de baza
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...