Retele de calculatoare locale

Incarcat la data: 10 Martie 2010

Autor: dddsdsd

Pret: 80 credite

O modalitate curenta de a asigura securitatea aplicatiilor care folosesc stiva de protocoale TCP/IP o reprezinta dezvoltarea de mecanisme de securitate specifice pentru diferite domenii de aplicatie: e-mail (S/MIME, PGP), client/server (Kerberos), accesul la Web (SSL/TSL). Exista insa anumite probleme de securitate care pot fi implementate in cadrul stivei de protocoale TCP/IP: interzicerea legaturilor cu site-urile potential nesigure, criptarea pachetelor emise si autentificarea pachetelor primite. Prin implementarea politicii de securitate la nivelul protocolului IP, se poate asigura securitatea comunicatiei si pentru aplicatii care nu au mecanisme proprii de securitate.


Elementele de securitate introduse de IPSec pentru versiunea IPv4 si in versiunea IPv6 ale protocolului IP, sunt importante in perspectiva securizarii infrastructurii Internetului (rutare, DNS) si pentru protejarea comunicatiei la nivel de aplicatie. IPSec permite o politica de control centralizat al accesului si o abordare flexibila a metodelor de protectie a informatiei prin criptare, fiind compatibil cu algoritmii importanti existenti si compatibil cu noi algoritmi (de exemplu: AES - Rijndael). IEFT recomanda aplicarea specificatiilor IPSec in toate cazurile posibile; NIST sprijina finalizarea specificatiilor pentru IPSec si implementarea IPSec ca solutie globala pentru problemele de securitate ale Internetului.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Retele de calculatoare locale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSmodele de retelecalculatoare numerice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan