Tehnologia de retea FDDI

Incarcat la data: 09 Martie 2010

Autor: marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 1

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

Tehnologia FDDI este tehnologia retelelor locale in care mediul de transfer de date este cablul optic. Aceasta tehnologie a fost standartizata de catre istitutul AWSI in anii 80 si conform acestui standart in versiunea initiala a protocolului era standartizat la transmiterea cadrelor cu o viteza de 100Mbs\s pe inel dublu de fibra optica pe o distanta de pina la 100 km.

Tehnologia FDDI in cea mai mare parte este bazata pe tehnologia Tokin Ring modernizind ideile sale principale la elaborarea tehnologiei date au fost puse urmatoarele skopuri de baza:

1- de a mari viteza de transmitere a datelor pina la 100Mbs\s
2- de a utilize maximal efectiv banda de trecere a retelei atit p-u traffic sincron kit si p-u asincron
3- de a mari stabilitatea retelei pe baza procedurilor standarte de recuperare a ei dupa aparitia oricaror tipuri de defecte in retea.
Reteaua FDDI reprezinta 2 inele de fibra optica care formeaza calea de baza si de rezerva p-u transferal datelor in retea, insasi modul de utilizare a 2 inele ridica stabilitatea retelei iar nodurile care au necesitatea de a avea o stabilitate kit mai inalta tre sa se conecteze la ambele inele. In regim normal de lucru a retelei datele trec prin toate nodurile si segmentele de retea numai a inelului primar. In cazul kind apar defecte pe inelul primar, kind o parte din inel nu poate transfera datele inelul primar se conecteaza cu cel secundar formind iarasi un inel. Acest regim de lucru a retelei se numeste WARP.

Operatia de unire a inelelor este dirijarea de catre concentratoarele si adapterele de fibra optica. In tehnologia FDDI un bloc aparte ii este destinat diferitor proceduri care permit de a determina si a efectua o reconfigurare a retelei in cazul kind apar defecte in mediu de transmisiuni de date. Inelele in tehnologia FDDI sint privite ca medii de transmitere a datelor aparte de aceea p-u tehnologia data nu sa pus in viziune o modalitate separata de acces la retea. Aceasta metoda ca si p-u retelele Token Ring a primit denumirea de Metoda markerului de inel. Diferenta in comparatie cu Token Ring este ca retinerea markerului in retea nu este o valoare constanta. Acest timp depinde de volumul traficului in retea p-u trafic mic timpul se mareste p-u mare tinde la zero. Aceste modificari a modului de acces la rete sint caracteristice p-u transferul asincron iar p-u regimul sincron a traficului timpul de retinere a markerului este o valoare constanta. Adresele nivelului MAC au aceeasi forma ca si p-u IEEE 802 iar formatul cadrului este identic cu cel din tehnologia Token Ring cu exceptia kimpului ce indica prioritatea paketului.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologia de retea FDDI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCALCULATOAREmodele de reteleplaca de reteaFDDI
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...