Tehnologia retelelor de comunicatii

Incarcat la data: 18 Februarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 80 credite

Numar pagini: 46

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9634 kb

In societatea moderna, super-tehnologizata, informatia reprezinta un element de importanta majora. Pentru a fi utila, aceasta informatie trebuie vehiculata rapid, in orice punct in care ea este necesara. Acest lucru este realizat de catre retelele de comunicatii.

Din practica, s-a constatat ca unele din cele mai dificile probleme de constructie a retelelor de comunicatii apar in cazul retelelor din cladirile mari (supermarket-uri, aeroporturi, cladiri de birouri, hoteluri, sedii de banci, hale industriale, campus-uri universitare, etc), unde exista un numar mare de utilizatori ce solicita servicii de comunicatii.
Multitudinea de cabluri necesare cat si modul de amplasare a acestora a devenit o problema foarte dificila pentru constructorii acestor retele.

In ideea de a reduce aceste complicatii tehnice, s-a cautat o modalitate de simplifica cablarea si a standardiza tipurile de cabluri si conectori.

Ideea de baza (generalizata astazi) era de a folosi un singur tip de semnal pentru orice tip de aplicatie. A fost ales semnalul digital, deoarece avea cea mai mare imunitate la zgomot si asigura cea mai fiabila transmisie. Singurul parametru care era diferit de la o aplicatie la alta, era largimea de banda.

 Pentru a usura realizarea retelelor de comunicatii electronice, au fost create o serie de reguli si principii de cablare, care fac obiectul cablarii structurate.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologia retelelor de comunicatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCALCULATOAREfacultatea de tehnologiecomunicatii date
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan