Curs 2. Sociologia familiei

Incarcat la data: 27 Decembrie 2007

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Frederic Le Play si abordarea monografica a familiei. Familie si societate. Rudenia, baza a sociabilitatii umane.  In desfasurarea cercetarilor de sociologie, mai ales in perioada marilor ambitii pozitiviste ale acestei discipline, preocuparea principala a fost gasirea unei metode ct mai exacte de descriere a socialului. in acest curent s-a inscris si scoala Le Play, care a consacrat metoda monografica drept fundamentala in cunoasterea societatii.


Asemenea lui A. Comte, Frederic Le Play porneste de la familie in demersul sau de cercetare, considerand ca toate relatiile sociale, politice, morale sau economice ale unei societati pot fi regasite si in familie. Familia reproduce astfel toate caracteristicile empirice, substantiale ale societatii globale. In aplicarea fara rezerve a acestui principiu al omologiei structurale intre familie si societate vom gasi si marea slabiciune a sistemului lui Le Play.


Familia este, asadar, unitatea sociala elementara si fundamentala; fundamentala fiind, inseamna ca transformarile ei conduc la transformarea "tipului social", adica a societatii. Pentru evaluarea functionalitatii ei, Le Play recomanda, ca instrument de investigatie asociat metodei monografice, bugetul de familie, investit, astfel, cu puterea de analiza a intregii societati.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs 2. Sociologia familiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScontributia familiei