Curs 4. Sociologia familiei

Incarcat la data: 27 Decembrie 2007

Autor: maria cantemir

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Preistoria - era familiei universale
Cele trei varste ale epocii preistorice sunt cele in care se aseaza bazele mitice ale organizarilor familiale. Acum se nasc marile sisteme de reprezentarilor sociale si se precizeaza rolurile sexuale.


Paleolitic.
De aceasta epoca se leaga descoperirea unor asezari de forma dreptunghiulara, impartite in doua jumatati si avand inventare care tradeaza repartitia lor pe sexe, incaperea din dreapta fiind rezervata barbatilor, iar cea din stanga femeilor.


Din acest specific al locuirii, interpretabil ca proiectie spatiala a structurii familiale, precum si prin interpretarea simbolica a unor reprezentari mitico-religioase (idoli feminini, in locuinta femeilor sau masculini, in cea a barbatilor), s-au tras doua concluzii principale: una este cea a complementaritatii valorilor masculine si feminine in aceasta epoca, iar cealalta se refera la existenta unor menaje poligamice (convietuirea unui grup de barbati cu un grup de femei).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs 4. Sociologia familiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScontributia familieipsiho-sociologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan